-->   Clinica Stomatologica Blue Sky Dental

Orar : Luni - Vineri: 09:30 - 19:30
~ Contact : 0770.276.626 | contact@BlueSkyDental.ro

Servicii Stomatologice

Cum ne spalam pe dinti

Cum ne spalam pe dinti

Un zambet frumos nu putem obtine decat daca nu acordam suficienta atentie periajului.Atentie, periajul dentar nu presupune brutalitate. Plasati periuta de dinti la jonctiune dintre dinti si gingie intr-un unghi de aproximativ 45 de grade. Prin miscari rotative usoare, periati dinspre gingie spre varful dintilor.

Ulterior periati si partea exterioara si interioara a dintilor cu aceeasi miscare. Suprafetele de maticatie a molarilor le periati prin miscari de du-te-vino pe orizontala. Este important sa periati si suprafata limbii si a obrajilor si sa alocati acestui proces cel putin 3 minute. Este indicati sa va periati dintii dupa fiecare masa, sau cel putin de 2 ori pe zi.

Contact | Programari
Apa de Gura

Apa de Gura

Apa de gura reprezinta un lichid concentrat si este folosit pentru clatirea gurii dupa periaj. Ajuta la prevenirea cariilor, protejeaza cavitatea bucala , consolideaza smaltul si asigura o respeiratie placuta.

O anumita varianta de apa contine si clohexidina si este utilizata in special preoperator si postoperator. In acest caz este necesar sa o utilizati doar sub control medical. Este recomandat ca dupa o anumita perioada de tratament sa efectuati o pauza, deoarece modifica ecologia cavitatii bucale.

Contact | Programari
Ata Dentara

Ata Dentara

Ata dentara ajuta la completarea procesului de periaj al dintilor prin curatarea corecta a spatiilor interdentare, unde periuta nu poate patrunde. Ata dentara este recomandata dupa o masa la birou sau in oras, cand nu avem posibilitatea de a utiliza periuta de dinti. Exista si o varianta mentoala, mai placuta, ajutand la improspatarea respiratei.

Este important sa o folosim cu atentie si nu prea brutal, intrucat manevrea gresita si agresita poate duce la ranirea gingiei si implicit la instalarea unei boli parondotale. Folosirea atei dentare este eficienta si rapida, dureaza cateva minute, acesta trebuind trasa incet - incet printre dinti, fara miscari bruste.

Contact | Programari
Albirea Dintilor

Albirea Dintilor

O dantura sanatoasa, curata si alba este visul oricarui pacient. Albirea dintilor este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate procedee de estetica dentara. Presupune indepartarea petelor prezente pe smaltul dintilor. Inainte de acest proces, se va realiza un dertatraj minutios.

Tehnica de albire cu lampa Pearl ajuta la indeplinirea rezultatului scontat in 10 minute, prin una sau doua sedinte. Procedura nu este dureroasa si este recomandata chiar si persoanelor cu o sensibilitate crescute.

Contact | Programari
Ce pasta de dinti sa alegem

Ce pasta de dinti sa alegem

Poate parea un lucru facil, insa pe piata exista o varietate de paste dinti, asadar este important sa acordam atentie minusurilor noastre. Pacientii cu depuneri de tartru sau ce acumuleaza placa bacteriana rapid, pot folosi o pasta de dinti antritatru.

Pacientii cu carii pot utiliza o pasta de dinti fluorinata.Bicarbonatul de sodiu este agentul cel mai putin abraziv care se poate folosi la un pacient care are abraziune (dinte tocit) cu sau fara retractia gingiei. Pacientii cu sensibilitate dentinara ( resimt un disconfort la rece sau cald) pot utiliza pasta de dinti cu saruri de fluor ( Sensodyne, de exemplu) ce ajuta la scaderea sensibilitatii. Exista pe piata si paste de dinti ce ajuta la albirea suprafetelor dentare colorate, insa trebuiesc utilizate cu masura, cam 1 - 2 ori pe saptamana.

Contact | Programari
Detartrajul

Detartrajul

Detartrajul reprezinta o procedura stomatologica, in urma careia se indeparteaza placa bacteriana si depozitele de tartru de pe dinti.

Atentie, dertatrajul nu atrage dupa sine si slabirea danturii. Se indeparteaza doar piatra, ce distanteaza gingia de dinte, dezgolindu-l. Tartrul retine resturile alimentare, periajul nu se poate face corect, iar igiena bucala este in impas. Tartrul se poate depune si pe implanturi. Atata timp cat nu se acorda suficienta atentie iginiei bucale, piatra se poate depune si pe lucrarile proteice.

Contact | Programari